The greenery overflows on giant concrete beams within the restaurant Statera de Lima

A rooftop backyard and concrete beams full of inexperienced vegetation are among the many options of this Lima restaurant designed by the native agency MD 27 Architects.

The Statera Restaurant is situated on La Mar Avenue, within the capital of Peru, a preferred spot for its gastronomy.

Statera is a Latin phrase that interprets as "stability". and stability ", two ideas that influenced the minimalist design of the restaurant and its curiosity in nature.

" An internal oasis is found behind this sculptural entrance that seeks to replicate "the stability discovered within the nature via an ideal stability of contrasts ", very like the one present in an oasis," stated MD 27 Architects.

Concrete and wooden solid within the entrance combine texture and the supplies used all through the venture The design was influenced largely by the patterns, shapes and vegetation of the three foremost areas of Peru: the shoreline, the Andean Cordillera and the rainforest.

The workforce selected the concrete building that allowed the f to profit from the small website.A restaurant of 300 sq. meters (three,299 sq. toes) features a ready room, a sal the eating room for 25 individuals, an open kitchen, a small bar, a wine cellar, two bogs, an orchard on the roof and a service space.

Wooden, stone and adobe create a cushty inside for the Merito Restaurant of Lima by Ghezzi Novak and Blanco

"The architectural stability of the venture in addition to the scale and lightness of the inside, are achieved by pushing the bounds of the concrete constructing capability," stated the workforce.

A vegetation lush is overflowing with giant containers that additionally function structural beams, whereas pure gentle enters house via skylights pierced above.

"The theatrical gentle impact is achieved by the mix of solar actions all through the day, contrasting with the vegetation chambers that filter and information the principle gentle coming in, "stated MD 27.

To finish the concrete, the workforce has chosen wooden and stone that evoke pure textures. Different options embody a row of sinks manufactured from rocks and the wood-clad exterior dealing with the wine storage room.

An oblong block of inexperienced marble 9 meters lengthy (29.5 toes) serves as a counter for meals preparation. It additionally separates the open kitchen from the principle eating room, permitting visitors to observe their meal to perfection.

Positioned on the higher ground, The Orchard is a rooftop backyard the place substances and spices are utilized by Chef Andre. Patsias grows up.

"The objective of Andrew was not solely to point out his connection to nature via his dishes, but additionally to have a restaurant the place all you possibly can breathe is the character, irrespective of the place you relaxation, "the architects

On the again, the glass doorways open onto a patio with a picket partition and a wall separating the eating space from the bathroom, the wine cellar and repair areas.

Peruvian studios Ghezzi Novak and Blanco additionally designed a restaurant in Lima that makes use of pure supplies reflecting the authenticity of its dishes.

The images are by Renzo Rebagliati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *